Conferința 2019

CONFERINȚA REGĂSEȘTE ROMÂNIA – PARTENERIATE DURABILE PENTRU NATURĂ

 
 

Conferinţa Regăseşte România preia ștafeta pornită prin Gala Ariilor Protejate organizată de Fundația ProPark pentru Arii Protejate în perioada 2015 – 2017.

An de an, Gala Ariilor Protejate a celebrat conservarea de succes făcută de oamenii dedicați muncii și cauzei lor.

În 2019 evenimentul este o invitație deschisă catre sectorul privat pentru a contribui împreună cu liderii în conservare la schimbarea pe care vrem să o vedem în protejarea naturii.

MOMENTE CHEIE

 
 Conferința Regăsește România – Parteneriate durabile pentru natură 2019 a reunit reprezentanți de la instituțiile statului, organizații neguvernamentale, mediul academic, mediul de afaceri, foști și actuali administratori ai ariilor protejate, actori cu preocupări și atribuții legate de ariile protejate ale României.

Tema principală a evenimentului din acest an a fost implicarea prin parteneriate în conservarea naturii, respectiv în managementul ariilor protejate, în beneficiul nostru, al oamenilor. Accentul s-a pus pe necesitatea implicării tuturor actorilor, mai ales în contextul actual, în care autoritățile au limitat posibilitățile de participare a societății civile în eforturile de management al ariilor protejate.

În seara de gală s-au prezentat parteneriate de succes între firme și organizații neguvernamentale, cum ar fi  parteneriatul încheiat de WWF România cu Lafarge Holcim, cel încheiat de Schubz România – Centrul de educație pentru dezvoltare durabilă cu Schaeffler România, parteneriatul ProPark – Fundația pentru Arii Protejate cu JF Furnir și parteneriatele încheiate de Asociația Parcul Natural Văcărești cu numeroase firme (Enel, La Fântâna, Banca Transilvania, Alpha Bank, Lidl și BCR).

Implicarea individuală a fost încurajată prin lansarea primului program de mentorat pentru natură, program în cadrul căruia experți în conservarea naturii și tineri profesioniști vor lucra împreună pe teren, contribuind astfel la formarea noilor generații de specialiști în arii protejate din România.

CONCLUZII ATELIERE DE LUCRU

 

Conferința Regăsește România – Parteneriate durabile pentru natură 2019 a reunit echipe în cinci ateliere de lucru. Concluziile acestora le puteți descărca mai jos.

1. Eficientizarea managementului Ariilor Protejate în beneficiul comunităților locale

Descarcă aici fișierul PDF cu concluziile atelierului de lucru nr. 1.

2. Rolul societății civile în consolidarea ariilor protejate

Descarcă aici fișierul PDF cu concluziile atelierului de lucru nr. 2.

3. Rolul mediului de afaceri în conservarea naturii

Descarcă aici fișierul PDF cu concluziile atelierului de lucru nr. 3.

4. Sisteme de administrare arii protejate: centralizat versus descentralizat

Descarcă aici fișierul PDF cu concluziile atelierului de lucru nr. 4.

5. Activism în arii protejate

Descarcă aici fișierul PDF cu concluziile atelierului de lucru nr. 5.

De asemenea, puteți descărca prezentările din cadrul atelierului de lucru din ambele zile, aici și aici.

 

PROGRAM

 

Programul conferinţei poate fi descărcat de aici 

GHID DE PARTICIPARE

Ghidul de participare poate fi descărcat de aici